NU - Algemeen

https://www.nu.nl/algemeen

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Deze Europese landen hebben al een (gedeeltelijke) coronavaccinatieplicht

2021-12-0819:47

NU.nl

De vraag of een coronavaccinatie verplicht moet worden, zorgt in Nederland voor grote verdeeldheid. Hoe gaat het in de landen om ons heen die al een (gedeeltelijke) vaccinatieplicht aankondigden?

Engeland en Denemarken voeren extra coronaregels in vanwege omikronvariant

2021-12-0819:39

NU.nl/Reuters/ANP

De Britse premier Boris Johnson heeft woensdagavond strengere maatregelen voor Engeland aangekondigd om met name de verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus te vertragen. Enkele uren eerder had de Deense premier Mette Frederiksen een soortgelijke boodschap voor haar land.

Coronablog | Excuses Finse premier voor overtreden coronaregels

2021-12-0819:16

NU.nl

Aantal vluchten op Schiphol moet mogelijk fors omlaag

2021-12-0818:19

NU.nl

Schiphol voldoet niet aan de regels voor overlast en de uitstoot van stikstof, zo stellen adviseurs van het demissionaire kabinet. Zij zeggen dat de luchthaven stevige maatregelen moet nemen en dat anders het aantal vluchten mogelijk fors omlaag moet, zo meldt een bron aan NU.nl na berichtgeving van de NOS.

Dordtenaar schoot volgens OM politiewapen leeg op zes mensen

2021-12-0818:16

NU.nl/ANP

De verdachte van een schietpartij in Dordrecht, waarbij twee agenten en een omstander werden geraakt, heeft een politiewapen afgepakt en volledig leeggeschoten op zes mensen. Een duo handhavers en een andere omstander op wie Niels W. het vuur opende, ontsnapten aan de kogelregen, meldt het Openbaar Ministerie woensdag in de rechtbank.

<
1