Tubantia:enschede-e-o

tubantia.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

Twentse fotograaf die door GGD-beveiligers werd belaagd vraagt ‘te laks’ OM af te zien van vervolging

2021-12-0820:03

ENSCHEDE – Nieuwsfotograaf Cees Elzenga die begin april belaagd werd door twee GGD-beveiligers toen hij zijn werk wilde doen, heeft het Openbaar Ministerie gevraagd af te zien van vervolging van de twee.

Omtzigt maakt zich opnieuw zorgen over rol Centric bij gemeenten vanwege invloed Van Rijbroek

2021-12-0819:05

ENSCHEDE - Is ict-dienstverlener Centric nog wel geschikt als leverancier van de overheid? Dat wil onafhankelijk Kamerlid Pieter Omtzigt weten van het kabinet. Aanleiding is de berichtgeving in deze krant over de toenemende invloed van cybercharlatan Rian van Rijbroek bij Centric.

Gemist? Faillissementen met grote gevolgen in Twente & OM wil ook jongste broer (16) in cel na dood Lotte

2021-12-0818:59

Ben je er vandaag niet aan toegekomen om al het regionale nieuws op Tubantia.nl te volgen? Geen probleem, we hebben het in een overzicht voor je op een rij gezet. Dit is het nieuws van woensdag 8 december.

Susanne en Nienke uit Enschede maken leven met een handicap online bespreekbaar: ‘Ik gaf nooit aan als ik pijn had’

2021-12-0817:51

ENSCHEDE - Het zit in kleine dingen: een gehaaste supermarktmedewerker die sneller dan jij kunt naar het schap loopt waar het product staat dat jij zocht. Of vriendinnen die zonder opzet te snel voor je zijn en ver vooruit lopen. Susanne Boes (27) wil anderen bewuster maken van leven met een handicap en begon met haar vriendin Nienke Wobben (28) online Het Buitenbeentje.

Rijksmuseum Twenthe brengt eerste expositie over Italiaanse futurisme in Nederland

2021-12-0816:58

ENSCHEDE - Na de tentoonstelling over de barokkunstenares Artemisia pakt het Rijksmuseum vanaf 13 februari uit met een grote tentoonstelling over het Italiaans futurisme. Het is de eerste keer dat een Nederlands museum aandacht besteed aan deze groep avantgardisten uit het begin van de twintigste eeuw, voorvechters van de moderne kunst in Italië en Europa.

<
1