Raalte Objectief


In deze rubriek Raalte Objectief zullen we aandacht besteden aan Cultuur, Natuur, lokaal nieuws, Sport, Historie, Horeca,  Winkels en de alledaagse dingen die ons bezig houden in onze mooie  dorpen gelegen in Salland. Deze rubriek is nog in opbouw.


Bij Raalte Objectief bieden we diverse diensten aan voor adverteerders. Op onze website kunnen adverteerders hun bedrijfslogo plaatsen met een link naar hun eigen website. Daarnaast is het ook mogelijk om een uitgebreid artikel te plaatsen op deze website en op onze populaire Facebook pagina. Bereik een groot publiek en daarnaast vergroot je de zichtbaarheid van je bedrijf met onze advertentiemogelijkheden.Raalte Objectief is een onafhankelijk platform voor Raalte, Heino en de overige dorpskernen binnen de Gemeente. We besteden aandacht aan cultuur, natuur, sport, nieuws en de alledaagse dingen die ons bezig houden. Om de werkgelegenheid en de leefbaarheid te waarborgen zijn we afhankelijk van een uitnodigend en bruisend Raalte en een sprankelend Heino met fraaie winkels en goede Horecagelegenheden.

Ook zullen we de nodige aandacht besteden aan het bedrijfsleven in de Gemeente Raalte. In de steeds maar meer verhardende samenleving waarin we leven, streven wij naar een grotere betrokkenheid van de inwoners van onze mooie Gemeente. De nieuwsberichten die we voorheen deelden zijn tijdelijk uitgeschakeld omdat we niet de juiste RSS feeds tot onze beschikking hebben. We wensen je veel plezier tijdens het bezoeken van onze pagina's. Heb je tips! Stuur ze naar Raalte Objectief


Raalte is een gemeente in de Nederlandse provincie Overijssel in het centrum van Salland. De gemeente telt 38.468 inwoners (31 januari 2023, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 172,54 km²(waarvan 0,41km² water).

Geografie

De gemeente Raalte is gelegen in het oosten van de provincie Overijssel en beslaat een oppervlakte van ongeveer 175 km². Het is een landelijke gemeente met diverse kleine kernen en een groter centrum in het gelijknamige Raalte.

De gemeente wordt begrensd door de gemeenten Ommen, Dalfsen, Zwolle, Olst-Wijhe, Deventer en Hellendoorn. Het landschap van is divers en kenmerkt zich door bossen, heidevelden, landbouwgronden, een van de Overijsselse kanalen en veel weteringen.

De plaats Raalte ligt op een hoogte van ongeveer 9 meter boven NAP, terwijl de hoogteverschillen in de rest van de gemeente variëren van 2 tot 30 meter boven NAP. Het hoogste punt is te vinden in het oosten, nabij de grens met de gemeente Hellendoorn.

Kernen

De gemeente bestaat uit de volgende kernen:

Inwoners 2021

Broekland 1.170 / Heeten 3.670 / Heino 7.170  / Laag Zuthem 650

Lierderholthuis 440 / Luttenberg 2.255 / Mariënheem 1.490

Nieuw Heeten 1.180 / Raalte 19.880

unsplash