Rijssen  Holten Objectief

In deze rubriek Rijssen Holten Objectief zullen we aandacht besteden aan Cultuur, Natuur, lokaal nieuws, Sport, Historie, Horeca, Winkels en de alledaagse zaken die ons bezig houden in ons mooie stadje en dorpen in Twente. Deze rubriek is nog in opbouw.


RIJSSEN HOLTEN Objectief is een onafhankelijk platform voor Rijssen, Holten en de overige dorpskernen binnen de Gemeente. We besteden aandacht aan cultuur, natuur, sport, nieuws en de alledaagse dingen die ons bezig houden. Om de werkgelegenheid en de leefbaarheid te waarborgen zijn we afhankelijk van een uitnodigend en bruisend Rijssen en een sprankelend Holten met fraaie winkels en goede Horeca- gelegenheden.

Ook zullen we de nodige aandacht besteden aan het bedrijfsleven in de Gemeente Rijssen Holten. In de steeds maar meer verhardende samenleving waarin we leven, streven wij naar een grotere betrokkenheid van de inwoners van onze mooie Gemeente Rijssen Holten. De nieuwsberichten die we voorheen deelden zijn tijdelijk uitgeschakeld omdat we niet de juiste RSS feeds tot onze beschikking hebben. We wensen je veel plezier tijdens het bezoeken van onze pagina's. Heb je tips! Stuur ze naar Rijssen Holten Objectief


Bij Rijssen Holten Objectief bieden we diverse diensten aan voor adverteerders. Op onze website kunnen adverteerders hun bedrijfslogo plaatsen met een link naar hun eigen website. Daarnaast is het ook mogelijk om een uitgebreid artikel te plaatsen op deze website en op onze populaire Facebook pagina. Bereik een groot publiek en daarnaast vergroot je de zichtbaarheid van je bedrijf met onze advertentiemogelijkheden.


Rijssen-Holten ligt in Twente en Salland. In 2001 werd de Sallandse gemeente Holten met de Twentse gemeente Rijssen samengevoegd tot de gemeente met de werknaam Rijssen. Per 15 maart 2003 werd de naam gewijzigd in Rijssen-Holten. Op 31 januari 2023 bedroeg het inwonertal 38.502 (bron: CBS) op een oppervlakte van 94,40 km². De voormalige gemeente Holten was qua oppervlakte ongeveer drie keer zo groot als Rijssen, maar qua inwoneraantal circa drie keer zo klein. De gemeente Rijssen-Holten maakt deel uit van de Regio Twente.

In Rijssen bevinden zich tientallen kerken, kerkjes en evenzovele denominaties, van voornamelijk orthodox-protestantse signatuur. De SGP-aanhang is er van oudsher met zo'n 6000 leden relatief groot, in vergelijking met andere gemeentes. De bevolking van Holten daarentegen is - in kerkelijk opzicht - minder orthodox. De samenvoeging van deze twee plaatsen ging dan ook niet zonder enige slag of stoot. Groepen inwoners van zowel Holten als Rijssen waren tegen de fusie.

Het zuidelijk deel van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug ligt in de gemeente Rijssen-Holten. Dit zuidelijk deel omvat onder andere de Holterberg met daarop Natuurmuseum Holterberg.

Gemeentevlag

De gemeente voert geen officiële gemeentevlag. De gemeente gebruikt in plaats daarvan wel een bedrijfsvlag. Deze is wit met een smalle blauw baan aan de bovenzijde. Op de rechterzijde van de vluchtzijde staat in een gebogen lijn en met kleine letters het woord "gemeente", daar onder staat in rechte lijn en met grote letters Rijssen-Holten met daaronder en naast, diagonaal van links naar rechts in rood de 5 gebogen figuren oplopend in grote, die samen het logo van de gemeente vormen. Aan de onderzijde is de vlag voorzien aan de broekzijde van een rode driehoek en aan de vluchtzijde van een blauwe driehoek, daartussen in, onder de gemeentenaam is met een dunne zwarte lijn de contouren van het grondgebied van de gemeente weergegeven.

De kernen Rijssen en Holten gebruiken echter de voormalige gemeentevlaggen als dorpsvlaggen.

De gemeente Rijssen-Holten telt tien officiële kernen met als hoofdkernen de stad Rijssen en het dorp Holten. De meeste kernen hebben hun oorsprong in de gemeente Holten.

Woonplaats (BAG)

Inwoners 2021[1]

Rijssen 28815  Holten 9.410


Overige officiële kernen(inwoners zijn al meegeteld in de bovenstaande cijfers): BeusebergEspeloNeerdorpDijkerhoekBorkeldLookHolterbroek en Ligtenberg.

Rijssen en Holten liggen aan de rijksweg A1. Beide plaatsen worden tweemaal per uur per richting aangedaan door de sprinter Apeldoorn - Almelo - (Enschede). De gemeente heeft twee stations binnen haar grenzen, te weten station Rijssen en station Holten.