FOTO VAN DE MAAND

Nederland heeft zoveel te bieden op het gebied van unieke gebouwen en mooie en bijzondere plekken. Leuk toch om regelmatig even te kijken of je herkent waar we nu weer aandacht aan hebben besteed.

Al sinds 2013 wordt er maandelijks een foto gepubliceerd waarbij de bezoeker wordt gevraagd waar de foto genomen is en enkele algemene details te benoemen.

We gaan een bescheiden prijs verbinden aan de Foto van de maand die te winnen is door de inzender met het juiste antwoord. Op het moment dat er meerdere inzenders alle details (of een gelijk aantal) goed hebben wordt er geloot. Soms wordt er gevraagd naar de architect van een gebouw maar het kan ook om een bijnaam gaan. De plaats en naam van het gebouw is voor velen nog wel op te brengen maar dan gaat het nog om twee of drie details die te benoemen zijn. Googelen is toegestaan ! A.u.b. geen antwoorden verstrekken via Facebook en Twitter.

Wilt u ook meedoen met uw organisatie in 2024. Stuur ons een email; wiekentnederland@outlook.com.

We verheugen ons op uw reactie !

Wie Kent Nederland

Waar is dit in Nederland ? foto rechts, en noem nog 4 algemene details. Klik op de foto en/of stuur een email naar : wiekentnederland@outlook.com

FOTO VAN DE MAAND SEPTEMBERFOTO VAN DE MAAND SEPTEMBER

De winnaar ontvangt 4 entreekaartenFOTO VAN DE MAAND SEPTEMBERStuur je antwoord naar de redactie voor de 30e van de maandOplossing augustus; 


Noordwijk - Space Expo - Sojoes capsule van Andre Kuipers - International Space Station - Estec


We hebben deze maand weer veel inzendingen mogen ontvangen. De winnaar is Judith Kleverwal uit Haarle. Van harte gefeliciteerd met 4 entreekaarten voor Space Expo in Noordwijk.


Space Expo is een permanente ruimtevaarttentoonstelling in de Nederlandse plaats Noordwijk, provincie Zuid-Holland, tegen Katwijk aan. Tevens is de Space Expo het officiële bezoekerscentrum van de ESTEC. Ook de debriefing van een groot aantal ruimtevaarders vindt hier plaats.

De tentoonstelling werd in 1990 door koningin Beatrix en prins Friso geopend. In oktober 2004 ontving de Space Expo haar miljoenste bezoeker. De tentoonstelling omvat realia en (schaal)modellen, is deels interactief en geeft antwoord op vragen als:

  • Hoe werkt zwaartekracht?
  • Wat is een zwart gat?
  • Welke functie hebben satellieten?
  • Aan welke ruimtemissies werd en wordt nu gewerkt?

De tentoonstellingsruimte omvat anno 2018 onder andere een sectie over de historische hoogtepunten van de ruimtevaart, een sectie over de Nederlandse ruimtevaarder André Kuipers, ESA-astronaut, een satellietenplein, aandacht voor de Ariane-raket, een nagebouwd ISS, een Sojoez-simulator en een levensgrote maquette van de maanlanding.

In het weekend en tijdens vakanties kan tegen een meerprijs gebruik worden gemaakt van de 'Space Shuttle', een tour voorheen bekend als de 'Space Train'. Dit is een rondleiding door ontwikkelings- en testruimtes in enkele gebouwen van de ESTEC, het technische 'hart' van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA.

Website Space Expo