FOTO VAN DE MAAND

Nederland heeft zoveel te bieden op het gebied van unieke gebouwen en mooie en bijzondere plekken. Leuk toch om regelmatig even te kijken of je herkent waar we nu weer aandacht aan hebben besteed.

Al sinds 2013 wordt er maandelijks een foto gepubliceerd waarbij de bezoeker wordt gevraagd waar de foto genomen is en enkele algemene details te benoemen.

We gaan een bescheiden prijs verbinden aan de Foto van de maand die te winnen is door de inzender met het juiste antwoord. Op het moment dat er meerdere inzenders alle details (of een gelijk aantal) goed hebben wordt er geloot. Soms wordt er gevraagd naar de architect van een gebouw maar het kan ook om een bijnaam gaan. De plaats en naam van het gebouw is voor velen nog wel op te brengen maar dan gaat het nog om twee of drie details die te benoemen zijn. Googelen is toegestaan ! A.u.b. geen antwoorden verstrekken via Facebook en Twitter.

Wilt u ook meedoen met uw organisatie in 2025. Stuur ons een email; wiekentnederland@outlook.com.

We verheugen ons op uw reactie !


Waar is dit in Nederland ? foto rechts, en noem nog 4 algemene details. Klik op de foto en/of stuur een email naar : wiekentnederland@outlook.comFOTO VAN DE MAAND JULIFOTO VAN DE MAAND JULI

De winnaar ontvangt entreekaarten voor 4 personenFOTO VAN DE MAAND JULIStuur je antwoord naar de redactie voor de 30e van de maandOplossing juni Hellendoorn, Landgoed de Uitkijk, "Wie eens in De Uitkijk heeft gezeten, zal het zijn leven niet vergeten. En wie in De Uitkijk heeft gegeten, wil van geen ander hotel meer weten". Dat is een citaat van een gast uit 1935, Geopend door Marie Mollink - Warmink in 1929 ,

Door Michelin bekroond met een Bib Gourmand dé onderscheiding voor uitstekende prijs-kwaliteitverhouding


We hebben deze maand extra veel inzendingen mogen ontvangen. De winnaar is, na loting, Annemarieke Vrolijken uit LuttenbergVan harte gefeliciteerd met een High Tea voor twee personen bij Landgoed de Uitkijk in Hellendoorn.


HEERLIJKE HIGH TEA

Geniet van een uitgebreide High Tea op een van de mooiste plekken in Twente! Landgoed de Uitkijk in Hellendoorn is in 1929 geopend als theehuis in Engelse landschapsstijl. Jaren later werd het theehuis verbouwd tot hotel-restaurant De Uitkijk, maar nog altijd komen er jaarlijks vele gasten die genieten van een uitgebreide High Tea die wij traditioneel serveren, zoals de Engelsen het destijds bedacht hebben.


HIGH TEA GERECHTEN

Onze afternoon – High Tea bestaat uit verschillende warme en koude hartige gerechtjes, scones met jam en clotted cream, en diverse zoetigheden zoals taartjes en macarons. De gerechten worden van hartig naar zoet geserveerd zoals de Engelse traditie en de scones worden bij uiteraard versgebakken en warm geserveerd! De High Tea kunt u reserveren tussen 14.00 uur en 15.00 uur, minimaal 1 dag van te voren.

High Tea prijs: € 29,50 per persoon
Kinder High Tea: € 22,00 per kind


HIGH TEA INHOUD WELKE THEE BIJ WELK GERECHT

De thee maakt de high tea! Uiteraard gebruiken wij losse thee. Groene thee en Oolong thee gaan goed samen met sandwiches. Ceylon is de ideale thee voor een high tea en vormt een mooie combinatie met de traditionele scones. Bij de zoete gerechten kan je kiezen voor theeën met meer uitgesproken smaken, zoals Earl Grey, jasmijn en munt. Deze theesoorten smaken ook heerlijk met (pure) chocolade.

 

Tijden dat u aan tafel kunt:
Lunch: tussen 12:00-15:15  uur
High Tea: tussen 14:00-15:00 uur
Diner: tussen 17:30 uur – 20:30 uur

Wandelaars, fietsers, koffiedrinkers en borrelaars zijn welkom op ons terras of in de woonkamer als er een plekje beschikbaar is.

Website High Tea - Landgoed De Uitkijk